6. helmikuuta 2015

Runeberginkakku

Eilen vietettiin Runebergin päivää ja päätin kokeilla torttujen sijaan leipoa Runeberginkakun. Oli se ainakin huomattavasti nopeampaa ja makukin oli yhtä hyvä. Täältä löytyy ohje perinteisempään vaihtoehtoon eli Runebergintorttuihin.


Runeberginkakku
(1 vuoka)

150g margariinia
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1 1/2dl jauhoja
1dl mantelijauhetta
1 1/2dl keksimurua (esim. digestivekeksejä)
1 1/2tl leivinjauhetta
1dl maitoa tai kuohukermaa

Kostutusliemi
(1/2dl rommia tai punssia)
1/2dl vettä
2rkl fariinisokeria

Voitele ja jauhota vuoka (leipävuoka). Sekoita kuiva-aineet keskenään. 
Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen ja sekoita 
kuiva-aineet joukkoon. Lisää maito lopuksi nopeasti sekoittaen.
Nostele taikina vuokaan ja paista  200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. 

Mittaa kostutusliemen ainekset kattilaan ja kuumenna.
 Lusikoi lientä hieman jäähtyneen kakun pinnalle.

Anna kakun mehevöityä vuoassa mielellään seuraavaan päivään.

Koristeeksi
Vadelmamarmeladia/hilloa
Vaaleanpunaista sokerikuorrutetta

(Saat itse tehtyä sokerikuorrutetta sekoittamalla
1dl tomusokeria+ n.1 rkl punaista mehutiivistettä
tai 1dl mansikkatomusokeria+ n.1rkl vettä)

-HouseWife


1 kommentti: