11. joulukuuta 2014

Sipulileipä

Kauppojen tuoreleipäosastolla olen törmännyt usein sipulileipään, mikä on todella hyvää. Päätin kokeilla onnistuisinko saamaan samantyyppistä leipää kotona. Halusin leipään kuitenkin hieman rouheutta ja laitoin osan jauhoista sämpyläjauhoja (kauppojen versio on aika vehnäinen). Vaikka tämän piti aluksi olla pelkkä kokeilu, mutta lopputulos olikin oikein onnistunut ja maukas. 


Sipulileipä
(1 kpl)

3,5 dl vettä
25g hiivaa
1,5tl suolaa
2 pientä punasipulia
2dl sämpyläjauhoja
n.4dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Leikkaa sipulit kahtia, pilko sipulit ohuiksi suikaleiksi. Kuullota sipuleita hieman öljyssä pannulla. Sekoita hiiva huoneenlämpöiseen veteen, lisää suola, sipulit ja sämpyläjauhot. Lisää vehnäjauhoja hiljalleen niin, että taikina jää hieman löysäksi. Anna taikinan kohota liinan alla 40 minuuttia. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, pyörittele leivän muotoon. (On tarkoituskin jättää leipä hieman "rouheaan muotoon" eli leipää ei leivota tai vaivata sileäksi). Laita leipä kylmään uuniin ja uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paista leipää uunissa tunnin ajan. Anna leivän jäähtyä hieman liinan alla ennen leikkaamista.

Leivästä tulee oikein rapsakka kuorinen ja ihanan pehmeä sisältä.
Tämä leipä menee pelkällä voisipaisulla ilman mitään lisukkeita :)



-HouseWife


1 kommentti: