SuklaaBanaanikakku
(n. 20 hlö)
Tumma sokerikakkupohja (24-26cm kakkuvuoka)
(Valmista samoin kuin linkistä löytyvä tavallinen sokerikakkupohja,
mutta lisää jauhojen joukkoon 1/2dl kakaojauhetta).
5 kananmunaa
sokeria
1/2dl kakaojauhetta
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
Kostutus: 1 1/2-2 dl maitoa + 2tl vaniljasokeria
4 banaania soseena tai ohuina viipaleina
Sukaamoussetäyte:
4dl vispikermaa
1/2 dl tomusokeria
100g maitosuklaata
100g tummasuklaata
2tl vaniljasokeria
Koristeeksi: tummaa suklaata ja kinuskikastiketta
Valmista tumma sokerikakkupohja (mielellään jo edellisenä päivänä).
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Valmista suklaamoussetäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa sokerit ja lopuksi sulatetut, hieman jäähtyneet suklaat. Sekoita varovasti.
Kokoa kakku irtopohjavuoan reunojen sisälle. Kostuta alin kerros vaniljamaidolla, levitä banaanisose tai banaaniviipaleet (2 banaania yhteen kerrokseen), laita 1/4 osa suklaamoussetäytettä. Tee toinen kerros samalla tavalla. Jätä puolet suklaamoussesta kakun päälle. Kostuta päällimmäistä kerrosta hieman. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota vuoan reunat, Levitä loput suklaamoussesta kakun päälle, tasoita sileäksi. Tee koristeet kinuskikastikkeesta ja sulatetusta suklaasta.
-HouseWife
Todella maukkaan näköinen kakku.
VastaaPoista