17. lokakuuta 2013

KurpitsaKakku

Kurpitsakakkua porkkanakakun tapaan, ja Halloween- teemalla mennään. Kakusta tuli rakenteltaan tosi pehmeä ja kostea, tuorejuustokuorrute on nyt aina hyvää. 

Kurpitsakakku 
(n.16 palaa)


4 kananmunaa
3dl sokeria
4dl vehnäjauhjoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1tl vaniljasokeria
1/2tl kanelia
ripaus kardemummaa
1dl kurpitsasosetta
1 1/2dl kurpitsaraastetta
3rkl ranskankermaa

Kuorrute:
2,5dl tomusokeria
25g voita
80g maustamatonta tuorejuustoa
1tl appelsiinimehua

Sekoita kuiva-aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kuiva-aineet.
 Sekoita joukkoon kurpitsasose, kurpitsaraaste ja ranskankerma. Levitä taikina suorakaiteen/neliön muotoiseen vuokaan (lasagnevuoka 27cmx38cm). Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. 
Anna pohjan jäähtyä ennen kuin laitat kuorrutteen. 

Kuorrute: Sekoita tomusokeri ja voi sekaisin hyvin tehosekoittimella. Lisää tuorejuusto ja vatkaa 
niin kauan, kunnes kuorrute on vaaleaa (n.5min). Sekoita joukkoon appelsiinimehu. 
Pursota tai levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele mantelirouheella tai pähkinärouheella.

Kurpitsasose

Pilko kurpitsa n. 3cmx3cm kokoisiksi paloiksi ja levitä uunipellille. 
Paista kurpitsapalat 200 asteessa kypsiksi, noin 40 minuuttia. (Saavat hieman paahtua). 
Soseuta kurpitsat sauvasekoittimella soseeksi.


-HouseWife

1 kommentti:

  1. Varmaan maistuu hyvälle....tunnelma niin lokakuulle sopiva.

    VastaaPoista