29. helmikuuta 2016

Pienet suolapalat

Nämä pienet suolapalat syntyivät ihan kaapin tähteistä, mutta näistä syntyikin maukkaita pikkupaloja, joten päätin jakaa ne myös tänne. Tuorejuustoksi sopii mikä vain maku ja eri makuvaihtoehtoja löytyykin laajavalikoima. Täytteeksi voi laittaa kasviksia (paprikaa, sipuleita, tomaattia, sieniä..), poroa, kinkkua, salamia, lämmin-/kylmäsavulohta, broileria ja eri juustoja (sinihomejuustoa, fetaa, mozzarellaa, vuohenjuustoa..). Täytteestä voi tehdä myös kylmän tahnatäytteen, paistaa vain voitaikinakuutiot erikseen. Tästä linkistä löytyy maukas Lämminsavulohitahna, joka sopisi hyvin kylmäksi täytteeksi voitaikinapaloihin.

Nämä ovat tosi nopeat ja helpot tarjottavat juhliin!


Pienet suolapalat 

Voitaikinalevjyä (kahdesta voitaikinalevystä tulee 8 kpl)
Tuorejuustoa / muuta juustoa (1 paketti tuorejuustoa riittää reilusti 1:een 500g:n pakettiin voitaikinaa)

 Kasviksia ja lihaa

Voiteluun: kananmunaa

(Koristeluun: Seesaminsiemeniä)

Ota voitaikinat sulamaan hyvissä ajoin. Leikkaa kasvikset ja lihat pieniksi kuutioiksi. (Tarvittaessa paista liha pannulla, riippuen lihasta). Notkista ja sekoita tuorejuusto / muu juusto joukkoon. Levitä täyte voitaikinan pohjalle, laita toinen voitaikinalevy päälle, painele hieman. Leikkaa levy 8 osaan ja toista seuraavat samalla tavalla.

Voitele kananmunalla ja ripottele seesaminsiemenet päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. 

ps. Jos teet kylmätäytteen, leikkaa voitaikinat 8 osaan, voitele kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. Paistuneen voitaikinapalan saa halkaistua varovasti kahtia ja täytteen voi pursottaa väliin.Näitä taitaakin tulla tytön 4- vuotissynttäreille, oli muuten sen verran nopeita ja maukkaita!

-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti