16. tammikuuta 2016

Suklaapullakranssi

Pakkaspäivä tuli vietettyä sisällä, päätimme neidin kanssa leipoa, koska muuten päivä olisi käynyt pitkäksi. Tehtiin puolen litran peruspullataikina, siitä sai yhden melko ison kranssin ja pikkuleipuri sai leipoa lopuista omia pulliaan.


Suklaapullakranssi

Pullataikinaa (puolen litran taikinasta noin puolet)

Täyte:

100g huoneenlämpöistä voita tai leivontamargariinia
100g rouhittua tummaa suklaata
ripaus suolaa
1/2 dl sokeria 
1-2 tl vaniljasokeria 
1tl kardemummaa
2 tl kanelia

Voiteluun kananmuna
ja päälle raesokeria sekä koristeeksi sulatettua suklaata

Valmista pullataikina. Seikoita täytteen ainekset keskenään. Kauli pullataikinasta suorakaiteen muotoinen levy, levitä täyte sen päälle ja kääri rullaksi. Asettele rulla pyöreään kranssin muotoon ja painele liitos kohdasta kiinni. Leikkaa saksilla viiltoja sentin välein, joka toinen ulkoreunaan ja joka toinen sisäreunaan. Anna kranssin kohota liinan alla puoli tuntia, voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia. Sulata suklaata ja koristele hieman jäähtynyt kranssi.


-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti