15. elokuuta 2016

Täytetyt kesäkurpitsat

Mummillani kasvaa isoja kesäkurpitsoja ison sadon verran joka kesä. Sain taas muutaman kesäkurpitsan ja päätin tehdä täytettyjä kesäkurpitsoja. Olen aiemmin tehnyt jauhelihatäytteisiä, mutta nyt halusin kokeilla vuohenjuustoa ja sen kanssa mielestäni sopii kasvikset hyvin. Joten näistä tuli kasvis-vuohenjuustotäytteiset kesäkurpitsat. Vuohenjuusto sopi tosi hyvin kesäkurpitsojen kanssa, koska se on niin voimakkaan makuinen  ja kesäkurpitsa taas miedon makuinen.


Kasvis-vuohenjuustotäytteiset kesäkurpitsat
(4 kpl)

2 kesäkurpitsaa
1 kesäsipuli varsineen
3 pientä punasipulia
1-2 valkosipulinkynttä
3 tomaattia / 10 kirsikkatomaattia 
1/2 pss gouda-juustoraastetta (käy muukin juustoraaste)
1 pkt vuohenjuustoa
ripaus sokeria
suolaa, mustapippuria


Pilko sipulit ja tomaatit kuutioiksi. Halkaise kesäkurpitsat kahtia pituussuunnassa, kaavi sisusta pois lusikalla. Sisuksen voi käyttää halutessaan täytteessä. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä, lisää ripaus sokeria ja sopivasti suolaa. Laita joukkoon tomaatit ja paista vähän aikaa lisää, mausta mustapippurilla. 
Laita kesäkurpitsat uunivuokaan, ripottele kevyt suola pintaan ja täytä täytteellä tasaisesti. Ripottele juustoraastetta täytteen päälle ja asettele viipaloidut vuohenjuustot päällimmäiseksi (voi laittaa vielä pienesti juustoraastetta vuohenjuustojen päälle). Paista uunin keskitasossa 225 asteessa, noin 20 minuuttia. Laitoin lopuksi (noin 5 min) grillipaistoasetuksen niin vuohenjuusto saa kivan pinnan. Nämä voi tehdä myös kokonaan grillissä!


Tarjoile esimerkiksi kukkakaali-perunamuusin kanssa.
(Valmistin kukkakaali-perunamuusin tavallisen muusin tavoin, 
mutta laitoin puolet kukkakaalia ja puolet perunaa)


-HouseWife

1 kommentti: