19. joulukuuta 2015

Pulled pork pitaleivät

Vaikka joulu on vasta tulossa, niin tässä silti hyvä vinkki mitä kannattaa kokeilla sen jälkeen kun jouluruoka alkaa tökkimään. Yksinkertaisella täytteellä tehdyt pitaleivät ja kannattaa vaivautua tekemään pitaleivät itse, koska ne ovat sen vaivan väärti. Ohje on nopea ja löysin sen Valion-sivuilta, ohjeen mukaan tulisi 10 kpl leipiä, mutta tein reilumman kokoisia, että täytettä mahtuu paremmin.


Pitaleivät
(6-8 kpl)

8 dl vehnäjauhoja
3 dl kädenlämpöistä vettä
25g hiivaa
1rkl öljyä
1-2 tl suolaa

Murustele hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää öljy ja suola sekä suurin osa jauhoista. 
Vaivaa taikinaa kunnolla ja nostata liinan alla noin puoli tuntia. 
Pöyritä taikinasta palloja ja taputtele ne runsaan jauhon kera 1-2 cm pakuisiksi.
Nostata jauhotetulla pellillä ainakin 10-15 minuuttia. (eikä haitannut vaikka leivät kohosivat yli puoli tuntia).
Paista uunin ylimmällä tasolla 5-8 minuuttia.

 
Täyteeksi:

Jääsalaattia

1 annos Coleslawia

 Pulled porkia + 1 sipuli
(Paista/lämmitä valmis pulled pork pannulla, revi liha nyhdöksi ja lisää sipulit joukkoon)


ps. tässä myös hyvä ja helppo tarjottava uuden vuoden juhliin.

-HouseWife


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti