14. huhtikuuta 2014

Kasvissosekeitto

Sosekeitot ovat maukkaita ja nopeita arkiruokia. Kasvissosekeittoon voi laittaa kasviksia oman maun mukaan ja erilaisilla yhdistelmillä saa vaihtelua keittoihin. Sosekeiton kanssa sopivat erinomaiset salaattijuusto, raejuusto tai vuohenjuusto sekä krutongit tai paahdetut leipäkolmiot.

Kasvissosekeitto
6-8 annosta


2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
6 perunaa
2 isoa porkkanaa
1/2 bataatti (300g)
1 punainen paprika

2 1/2 dl ruokakermaa
suolaa, mustapippuria

100g salaattijuustoa
paahdettua leipää tai krutonkeja

Pilko sipulit ja kasvikset paloiksi. Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä. Lisää loput kasviksista ja vettä niin, että kasvikset peittyvät hyvin. Keitä kasvikset kypsiksi. Soseuta hyvin sauvasekoittimella tai blenderillä. 
Laita sosekeitto takaisin hellalle ja lisää ruokakerma sekä mausteet. 

Tarjoile salaattijuuston ja paahdettujen leipäkolmioiden tai krutonkien kera.

Ps.Krutongit on helppo tehdä itse leipäkuutioista ja leipäkolmiot leivän puolikkaista.
 Paista vain pannulla oliiviöljyssä rapeiksi.


-HouseWife

1 kommentti: